Tämän vuoden Speksi on puvustuksen ja maskeerauksen kannalta hyvin monipuolinen. Asujen värimaailmassa vain kangaskaupan valikoima on rajana, maskeeraus ylittää perinteisiä sukupuolirooleja ja ylilyönneistä ei ole pelkoa. Tänä vuonna PuMa-mottomme onkin ”Enemmän on enemmän”.

Candio toimii päämajana

Suunnitteluprosessi alkoi jo aikaisin syksyllä. Luimme käsikirjoituksen läpi useaan otteeseen, ja koitimme päästä kärryille siitä, millaista kokonaisuutta olemme luomassa. Vietimme tuntikausia (yleensä luennoilla) internetin loputtomissa syövereissä etsimässä inspiraatiota. Jotkin asut olivat kirkkaana mielessä jo heti suunnittelun alkaessa kun taas jotkin ovat vieläkin epävarmoja. Osa luonnoksista on kuukausien aikana muovautunut täysin erilaisiksi mitä ne alun perin olivat. Parhaat ideat ovat syntyneet silloin kun niitä vähiten odottaa.

Aloitimme ompelun marraskuun lopussa. PuMa-tiimi on ollut supertehokas: monen tanssin ja hahmon asut ovat jo valmiit. Olemme saaneet tänä vuonna paljon uusia, innokkaita PuMia ja yhdessä ompelutahti on jo sitä luokkaa, että kangaskaupassa pitää käydä viikoittain. Parasta on ollut toisten seura, uusiin speksaajiin tutustuminen ja se, kun näkee asujen lopputuloksen kaiken työn jälkeen.

 

PuMa työn touhussa

Sitä mukaan, kun asuja on valmistunut, on myöskin visio maskeista alkanut muodostua kirkkaammaksi mielissämme. Vaikka näytösviikkoon onkin vielä runsaasti aikaa, alkaa olla ajankohtaista aloittaa taitavan tiimimme kouluttaminen tulevaan koitokseen. Maskien osalta työmme alkaa peruspohjan opettelemisella, mistä jatkamme hahmojen lookkien harjoittelemiseen.

 

Kevyen kuivaharjoittelun jälkeen pääsemme tositoimiin tammikuun lopulla läpivedoissa, joissa pääsemme treenaamaan maskeja ihan oikeilla näyttelijöillä. Silloin alkaakin parin kuukauden työ näkyä konkreettisemmin, ja keräämme voimiamme viimeiseen rutistukseen myös ompeluiden suhteen. Maskit tulevat olemaan tänä vuonna työläitä, värikkäitä ja näyttäviä. Tiimimme on todistanut taitavuutensa ja luovuutensa jo ompelukertojen yhteydessä, joten emme epäile hetkeäkään, etteivätkö he selviäisi tästäkin haasteesta moitteettomasti!

 

– PuMa-mamat Miina ja Maria